Over mij

*Na 18 jaar Kinderopvang ondernemerschap en 45 kinderen in ons gezin te hebben opgevangen komt op 1 juli 2021 een eind en ga ik fulltime verder met mijn nieuwe bedrijf Exclusive Support.

Zoals ik mij de afgelopen jaren heb ingezet om jonge kinderen te helpen ontwikkelen en de basis heb gelegd voor hun zelfvertrouwen. Wil ik mij de komende jaren richten op het versterken van de kwaliteiten en de groei mogelijkheden van ondernemers.

Als ondernemer en coach heb ik mij de afgelopen jaren gespecialiseerd in business strategie, online ondernemen, branding & marketing om groeigerichte ondernemers met een passie te gaan ondersteunen in hun bedrijfstaken & strategie als VA (virtueel assistent), Sparringpartner en Strategie coach, zodat zij onderscheidend zichtbaar worden en meer tijd hebben om zich te focussen op de groei stappen van hun bedrijf.

Virtual Business Partner & VA Marielle Kolster Boskoop eo

Gastouder, Parklaan – Boskoop

Over Clàistinn GastouderopvangDSC_0153_25procent

Ik weet dat jij als moeder het allerbeste wilt voor je baby. De beste zorg is onbetaalbaar, je baby is jouw kostbaarste bezit. Je weet dat jouw baby de beste zorg ontvangt op het moment dat jij je baby kan brengen bij een persoon, die je vertrouwd en jij met een gerust hart naar je werk gaat.

Mijn naam is Marielle Lourier, ik help jou als werkende moeder om jouw zoon/dochter de beste zorg, liefde en aandacht te geven, zodat jij met een gerust hart kunt werken.

“Samen maken we dat mogelijk!”

Visie

Michel en ik hebben de visie dat ieder kind uniek is en de mogelijkheid moet krijgen om dat te ontdekken en te ontwikkelen. Door kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling van zelfvertrouwen en zelfstandigheid geven we ze de belangrijkste basis mee voor hun schooljaren en verdere leven. Een veilige hechting, een empathische verzorger en positieve feedback zijn daarvoor heel belangrijk. Door middel van gastouderopvang hebben we ruim 15 jaar geleden ons gezin geopend om gastkinderen een veilige en vertrouwde plek te bieden op momenten dat jij werkt.

Door persoonlijke aandacht voor jou en je baby ontwikkelen we een vertrouwde band met elkaar en creëren we een vertrouwde, kleinschalige en huiselijke leefomgeving waarin je baby optimaal kan groeien en ontwikkelen. Onze samenwerking stelt jou in staat om te investeren in jezelf en in je carrière en je baby de best mogelijke basis mee te geven voor het leven. De opvang wordt als een 2e thuis.

Laten we kennis maken, de koffie of thee staat klaar!

Ik zie dat veel moeders worstelen om de zorg voor hun baby over te dragen aan een onbekende. Voor mij is het daarom heel belangrijk om, voordat je baby komt elkaar te leren kennen. Ik werk enkel en alleen op basis van een wederzijdse klik en een gevoel van vertrouwen dat er is of ontstaat op het moment dat we elkaar ontmoeten en kennismaken. Dat is de basis van onze samenwerking.

Proef de sfeer in ons gezin, past dit bij jou en is die sfeer prettig voor jouw baby?

Je wordt dan ook van harte uitgenodigd om een vrijblijvende kennismaking afspraak te maken met ons gezin.

Bel nu 0172-577539 en ik maak ruimte in mijn agenda om een ontmoeting te regelen en jouw vragen te beantwoorden.

Ervaring

25 jaar geleden begon ik met het begeleiden van kinderen van 0 – 12 jaar in een informele crèche en in de zomervakanties was ik leiding op een kinderkamp.

Michel en ik zijn getrouwd in 1995. Inmiddels hebben we alle leeftijds-stadia doorlopen met onze zoons Jorn (1998), Aidan (2000) en Killian (2005). We zijn een warm en sfeervol gezin. Onze jongens zijn gek op kinderen en stralen een openheid en spontaniteit uit. Onze levensvisie is dat ieder mens zijn eigen pad bewandelt als op een plattegrond; we zijn allemaal op weg en kiezen onze routes; geen pad is goed of fout, maar bovenal leerzaam. Je kunt alleen lopen of samen en elkaar (onder)steunen of leren. Elk pad leert ons mooie lessen, zelfs als ze doodlopend zijn. Ik mag een stukje meelopen in het leven van ouders en kinderen, hoe mooi is dat! Een stukje samen optrekken.

Pedagogische visie: rust, regelmaat en persoonlijke aandacht

In 2003 ben ik de gastouderopvang gestart met een hart vol liefde. Inmiddels na 18 jaar ervaring verzorg en begeleid ik de kinderen nog steeds vol liefde en heeft de opvang een professioneel kader gekregen. Ik werk vanuit een Pedagogisch Beleidsplan en met een visie. Ik weet wat mijn talenten zijn en de sterke kanten van mijn opvang. Daar is de specialisatie voor de baby opvang een duidelijke stap in, vanwege de rust die er heerst en het kleinschalige groepje kindjes dat komt, daardoor ook heel geschikt voor de opvang van kindjes tot 4 jaar die gebaat zijn bij rust, regelmaat en persoonlijke aandacht.

Opleidingen

In 2010 heb ik 2 opleidingen gevolgd, één om Professioneel én Erkend Gastouder te worden en één opleiding tot Counsellor / Coach. Jaarlijks volg ik bijscholing wat resulteert in het keurmerk KNGO. (KennisNetwerk GastouderOpvang) Verder cursussen en trainingen op gebied van communicatie, Positieve Psychologie, Pedagogische ontwikkeling, EHBO, misbruik, gezinsbegeleiding

Zelfvertrouwen en zelfbeeld

Uit eigen ervaring weet ik als geen ander hoe zelfvertrouwen en balans nodig zijn om te kunnen bereiken wat je wilt. Het zoeken naar balans zowel professioneel als in mijn persoonlijk leven heeft mij de afgelopen jaren veel geleerd. De invloed van je zelfbeeld speelt een grote rol in het bereiken van doelen in je leven. Zowel in de gastouderopvang als in de coaching staat het ontwikkelen van zelfvertrouwen heel centraal. Hoe mooi is het dat ik via de gastouderopvang kan bijdragen aan het ontwikkelen van het zelfvertrouwen van kinderen in de basis én hun ouders in de opvoeding.

Ieder mens is uniek!

Ik heb veel ervaring met hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid in de opvoeding van onze kinderen. Mede daardoor heb ik gedrag van kinderen leren lezen en kan ik gedrag vertalen naar behoeften en emoties. Hierdoor ontstaat begrip en inzichten hoe ik kinderen het beste kan begeleiden en wat kinderen nodig hebben.

Op dit moment ben ik een boek aan het schrijven over gedrag van kinderen en werk ik aan een Online Programma over omgaan met gedrag voor ouders.

Specialiteiten:

Ik ben 20 jaar moeder en ruim 15 jaar gastouder. Verder heb ik werkervaring met gezinsbegeleiding en opvoeding bij Home-Start | Humanitas als Coach. En werk ik 8 jaar in mijn Coachpraktijk, ik kan goed luisteren en kijken naar de woorden of gedrag achter de woorden (empathische houding).

Speciaal voor jou! Heb jij moeite met afscheid nemen?

Veel moeders worstelen met het nemen van afscheid, de meeste de eerste paar keer, maar sommige moeders hebben er langer moeite mee. Ik wil extra aandacht geven aan de moeder, die hiermee worstelt om dit proces zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Door de jaren ervaring en het werken met veel moeders kan ik je gerust stellen dat dit heel normaal is. Na 9 maanden komt je baby in jouw leven en is helemaal aan jouw zorg overgeleverd, één van de eerste grote momenten van loslaten is wanneer je baby naar de opvang gaat. Dit leren loslaten is een proces dat in stappen verloopt en elke nieuwe stap geeft tegenstrijdige gevoelens. Enerzijds zie je de goede kansen voor je baby en jezelf en anderzijds is er de angst of alles wel goed gaat. Wanneer jij hiermee worstelt kun je dit aangeven tijdens de intake, zodat we samen kijken hoe dit voor jou het beste werkt. Extra wen momenten behoren tot de mogelijkheden.

Ik wil jou als werkende moeder ondersteunen in de zorg voor je kindje, zodat jij met veel plezier en een gerust hart kan werken!

Bel nu 0172-577539 en ik maak ruimte in mijn agenda om een ontmoeting te regelen en jouw vragen te beantwoorden.

Warme groet,

Marielle♥