Ervaring

ErvaringFullSizeRender

Mijn 1e ervaring met kinderen gaat inmiddels al meer dan 25 jaar terug. Van 1988 – 1994 verzorgde ik elke 3 weken baby- en peuteropvang in een crèche (0-3 jaar) en later werd ik begeleider van kinderen (4-12 jaar) op zondagmorgen in de kerk. In 1990 en 1991 was ik begeleider van groepjes kinderen (6-12 jaar) op zomerkampen. Het mooie dat ik leerde over kinderen in deze tijd was dat kinderen zo enthousiast zijn, zo leergierig en zo uniek! Ieder kind is anders, heeft zijn eigen verhaal en talenten. Het is zo dankbaar om daar een kind in te stimuleren.

In 1998 werd onze oudste zoon geboren; een enorme rijkdom in ons gezin. Een jaar later beviel ik van onze tweede zoon. Het was heerlijk om even fulltime moeder te zijn en van de jongens te genieten. In 2003 besloot ik werk en zorg voor de kinderen te combineren door te starten met gastouderopvang. In 2006 werd mijn gastouderopvang een zelfstandig bedrijf Clàistinn Gastouderopvang. Sinds die tijd hebben we al tientallen kinderen mogen verwelkomen in ons gezin. Van sommige kinderen hebben we als gezin een jaar mogen genieten terwijl we nu in juli afscheid nemen van een 13 jarige jongeman die bij ons kwam sinds 2006 (10 jaar) en een 12 jarige jongedame die al 7 jaar al onze ins en outs kende.

Sommige kinderen bleven regelmatig ook slapen, of kwamen 3 dagen in de week en anderen 1 dagje. Sommige ouders zijn inmiddels vrienden geworden en met anderen hebben we alleen zakelijk contact en met anderen kletsen we even bij in de winkel of op school. Ieder gezin heeft zijn eigen dynamiek, al is een ding duidelijk: de kinderen die bij ons zijn ‘geweest’ hebben een speciaal plekje in ons hart.

Al bijna 18 jaar staan de deuren van ons gezin wijd open voor: familie, vrienden, buren, speelvriendjes, klasgenoten, ouders, opvangkinderen, vraagouders en anderen. Ouders in het geval van de opvang bepalen welke relatie we samen aangaan en voor hoe lang. Als gezin sluiten we daarbij aan!

11180305_1054363787911406_4604025860394155480_nOnze 2 oudste jongens gaan studeren en de jongste is bijna klaar voor het Voortgezet Onderwijs. Zij zijn geen doorsnee kinderen met hun hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid. Het was en is een enorme uitdaging om als ouders onze jongens te begeleiden en daarbij in contact te blijven met hun eigen “IK” in plaats van onze eisen. Het was een heel bijzondere reis voor mij als moeder om onze kinderen te begeleiden; ik heb er enorm veel van geleerd over het hoe en het waarom van kinderen. Mede door de opleiding tot Counsellor/Coach leerde ik dat luisteren en doorvragen met empathie een enorm waardevol communicatiemiddel is. Ook in de opvang is dit heel waardevol.

Bel nu! 0172-577539 en ik maak ruimte in mijn agenda om een ontmoeting te regelen en jouw vragen te beantwoorden.

Warme groet,

Marielle♥

Facebook Comments