Werkwijze

Werkwijze van Clàistinn Gastouderopvang

Clàistinn Gastouderopvang biedt professionele kinderopvang en werkt met een Pedagogisch Beleidsplan. Ik verzorg kwalitatief hoogwaardige opvang en ik volg jaarlijks trainingen, cursussen en bijscholing om de kwaliteit te garanderen.

Enkele belangrijke punten:

 • standaard opvangdagen; woensdag, donderdag 
 • standaard opvangtijden; 07:30-18:00
 • afwijkende uren, avond-/nacht-/weekendopvang op aanvraag
 • liefst komt je kindje 2 dagen per week in de opvang voor rust en continuïteit voor alle opvangkinderen
 • ruilen van een dag of extra opvang mogelijk
 • werken volgens een vaste dagplanning voor rust, regelmaat en persoonlijke aandacht
 • werken met de 4 pedagogische basisdoelen voor de ontwikkeling van het kind
 • tegemoetkoming in de opvangkosten door kinderopvangtoeslag van de belasting
 • kinderen ontvangen eigen drinkbeker
 • incl. voeding en fruit (> 1 jaar), geen snoep en zo min mogelijk voedsel/drinken met toegevoegde suikers
 • excl. babyvoeding en luiers
 • kinderen moeten ingeënt zijn om de veiligheid voor andere kinderen te waarborgen
 • jaarlijkse observatie van je kind over zijn welbevinden en ontwikkeling evt. aansluitend een evaluatie gesprek
 • 47 weken opvang per kalenderjaar
 • een verrassing met kerst
 • bij inschrijving 15% korting op de ZwangerFit cursus in Boskoop voor zwangeren

7 Stappen tot de 1e opvangdag

 1. Kennismaking
 2. Inschrijving
 3. Definitieve inschrijving en plaatsing
 4. Intake
 5. Wen momenten inplannen
 6. Start van opvang
 7. Evaluatie na 3 maanden – 100% Tevredenheidsgarantie

1.1 De meest prettige gang van zaken voor jou en mij is wanneer we starten met een vrijblijvende kennismaking. Ik nodig je uit om met mij en mijn gezin een kop koffie/thee te drinken, waarbij we elkaar leren kennen, de opvangmogelijkheden van Clàistinn bespreken en ik jouw vragen beantwoord.

Je kunt ook eerst inschrijven en daarna een afspraak maken; het Pedagogisch Beleidsplan is helder en duidelijk over de visie, werkwijze, dagindeling enz.

2.1 Bij de aanvraag van het inschrijfformulier kan je ook het Pedagogisch Beleidsplan downloaden. Hierin staat precies beschreven hoe de opvang in zijn werk gaat, welke regels en afspraken gehanteerd worden, hoe de verzorging en stimulatie van ontwikkeling je kunt verwachten enz.  Bij het ondertekenen van het inschrijfformulier onderschrijft je ook het pedagogisch werkplan. aanvragen inschrijfformulier en Pedagogisch Beleidsplan

3.1 Bevestiging van plaatsing en inschrijving vindt plaats na het ontvangen van het inschrijfformulier én een persoonlijke kennismaking. Ik vind het belangrijk dat de samenwerking aan jouw én mijn wensen voldoet, na een persoonlijk gesprek wordt duidelijk of Clàistinn Gastouderopvang plaats heeft en of er een basis is van wederzijds vertrouwen. Dit doen we om teleurstelling te voorkomen. Je kindje verdient passende opvang.

4.1 In de meeste gevallen vindt er één maand voor de 1e opvangdag een uitgebreide intake plaats, waarbij alle specifieke zaken rondom het kindje ter sprake komen. Tijdens een kopje koffie/thee vullen we het intake formulier in en maken je kindje en ik voor het eerst officieel kennis.

5.1 Tijdens de intake, zullen we ook een afspraken inplannen voor 2 wen momenten voor de opvang van start gaat. Deze 2 wen momenten zijn om mij en je kindje aan elkaar te laten wennen én is voor jou een eerste oefening in het loslaten van je kindje. Mocht je meer wen momenten nodig hebben, geef dit dan zelf tijdig aan dan kan dit betaald.

6.1 De dag is aangebroken; de opvang gaat van start. Meestal is dit een spannende dag voor jou! Je hebt je voorbereidt met de folder over afscheid nemen en komt wat eerder om meer tijd en ruimte te hebben voor het afscheid. Na het afscheid houden we deze dag wat extra contact over het welbevinden van je kindje. We houden samen een schriftje tot ca. 1,5 jaar bij waar we belangrijke wijzigingen en de voortgang noteren. Leuk om thuis even na te lezen hoe de dag is gegaan en handig voor mij om op de hoogte te zijn van een fruithapje of een slechte nacht.

7.1 Wij bieden 100% Tevredenheidsgarantie –  Ik doe mijn uiterste best om binnen de kaders van het Beleidsplan een passende oplossing te vinden bij vragen of wensen. Standaard vindt na 3 maanden een evaluatie plaats over de opvang.

Vraag nu je kennismaking afspraak aan:
Neem contact op!